SIS Leisure Group

Verhalen

”In de afgelopen jaren heb ik al heel veel leuke gasten ontmoet”

‘Hallo! Mijn naam is Marco, Teamleider van IceKart Rucphen. Het is mijn doel om alle gasten die komen ijskarten een unieke beleving mee te geven. IJskarten is niet zo makkelijk als het lijkt, er komt veel behendigheid bij kijken! Wat ik dan ook zo leuk vind, is om gasten te leren rijden. Ik probeer een ‘leermoment’ te creëren door ze allerlei tips en tricks mee te geven. Naast het zorgen voor de gasten, ben ik ook verantwoordelijk voor alle IceKart Marshalls. In mijn carrière als ‘Teamleider IceKart’ heb ik al een hele hoop mooie momenten meegemaakt. Er zijn natuurlijk altijd wel een paar gebeurtenissen die er tussenuit springen maar wat mij in de afgelopen jaren vooral is opgevallen? Vrouwen rijden beter dan mannen! Ja, je leest het goed. Vrouwen rijden beter! Ik denk dat dit met name komt doordat vrouwen over het algemeen voorzichtiger rijden. Op deze manier kom je beter uit de voeten en behaal je uiteindelijk een snellere rondetijd. Zo kwam er afgelopen jaar bijvoorbeeld een groep van 19 mannen en 1 vrouw ijskarten en je raadt het al… mevrouw eindigde gewoon als nummer 1! Sorry mannen, misschien voortaan toch iets rustiger rijden om de vrouwen te verslaan.

– Marco, Teamleider Icekart Rucphen

”Van zenuwachtig naar superblij, vol adrenaline, die ‘kick’ geef ik je”

‘Een dag bestaat meestal uit vier groepen. Per groep ben je twee uur bezig. Je ontvangt de mensen, je legt alles uit, ze moeten zich omkleden en na de instructie mogen ze de tunnel in. Met de groep kom je de tunnel uit en dan sluit je ook weer af. Ook bedien je de knoppen van de tunnel. Soms heb je drie groepen en de andere keer weer zes. Je werktijden zijn nooit hetzelfde en je werkt regelmatig in de weekenden. Ook de groepen zijn nooit hetzelfde. Het is dus afwisselend werk! Ik vind het leuk als mensen van tevoren zenuwachtig zijn en daarna superblij de tunnel uit komen. Dan hebben ze echt het gevoel dat ze iets hebben overwonnen. Ik vind het altijd bijzonder als kinderen van KiKa komen vliegen. Zij dienen een wens in die wij uit laten komen. Je zorgt dan voor een onvergetelijke dag, dat vind ik heel bijzonder.

– Fay, Windtunnel Instructrice, Indoor Skydive Roosendaal

”Vliegen in een windtunnel is verslavend”

Ik ben Richella en ik werk hier nu bijna 3 jaar. Ik sprong eerst altijd buiten. Toen ik op zoek was naar een nieuwe job, heb ik een brutale sollicitatiebrief gestuurd. Het team bestond toen nog alleen uit mannen en ik vond dat er meer dames bij moesten komen! Verder heb ik Pedagogiek gestudeerd en werk ik bij Jeugdzorg. Als mensen binnenkomen, weten ze vaak niet wat ze kunnen verwachten. Ik vind het leuk om mensen blij te maken en een unieke ervaring te laten beleven. Het is een leuke en unieke baan. Het vliegen in de windtunnel is verslavend, dus als je dit werk doet, kan je lekker veel vliegen. Je zit nooit stil en er is geen tijd om je te vervelen. Ook hebben we een heel gezellig team!

– Richella, Windtunnel Instructrice, Indoor Skydive Roosendaal

”Als stagiair heb ik heel erg leuk en afwisselend werk”

‘Als stagiaire op de marketingafdeling heb ik heel veel verschillende taken. Indoor Skydive Roosendaal, IceKart Rucphen, Skidôme Rucphen en Skidôme Terneuzen vallen allemaal onder de SIS Leisure Group, dus het werk is heel afwisselend. ’s Ochtends begin ik met het beantwoorden van mails, bijvoorbeeld als iemand vraagt of wij ze willen sponsoren. Ook zet ik de foto’s op Facebook van de gasten die de vorige dag bij ons in de tunnel gevlogen hebben. Die gasten stuur ik ook bedankmails, zodat ze hopelijk snel weer terug komen. Verder ben ik bezig met een joint promotions plan, waarbij we bedrijven gaan benaderen waar we mee samen kunnen werken. Daarnaast heb ik een winactie bedacht voor IceKart Rucphen, waarbij we mensen laten raden naar de finaleplaats van Max Verstappen. Samen met mijn collega nodig ik BN’ers uit om te komen indoor skydiven. Laatst was Carlos van Expeditie Robinson er bijvoorbeeld, dat was heel erg leuk!’

– Sjoerd, Stagiair Marketing