SIS Leisure Group

Over SIS Leisure Group

Nicky Broos, Algemeen Directeur: ‘Werken bij SIS Leisure Group is het leukste dat er is! Bij ons draait alles om de gast. We werken met het SIS kompas, waarbij gastgerichtheid het belangrijkst is. Ook plezier maken vinden we belangrijk, maar er moet natuurlijk wel gepresteerd worden. We streven ernaar om een levensloopbestendige werkgever te zijn, waarbij collega’s in verschillende functies en op verschillende locaties kunnen werken. Bij alles denken we aan hoe we het zo fijn en makkelijk mogelijk kunnen maken voor de gast. In een wereld met zoveel keuzes, zorgen we er op deze manier voor dat de keuze op ons valt!’

Wie zijn wij?

SnowWorld is met haar vijf indoorski faciliteiten in Nederland (Zoetermeer, Landgraaf, Amsterdam, Rucphen en Terneuzen) en een 25% belang in een indoorski faciliteit in Duitsland (Neuss), één van de leidende ondernemingen ter wereld in deze industrie. Naast de indoorski faciliteiten is SnowWorld eveneens exploitant en eigenaar van een indoor skydive faciliteit in Roosendaal en een permanente indoor ijskartbaan in Rucphen.

De organisatie bestaat uit verschillende afdelingen, verdeeld over de verschillende locaties. Iedere afdeling heeft een teamleider, die er op dagelijkse basis voor zorgt dat alle operationele zaken geregeld zijn en dat er voor jou als teamlid altijd een aanspreekpunt is. Samen zorgen we voor “ambassadeurs”, gasten die graag, en vaker, bij ons terug komen.

Als organisatie zien wij onze collegae ook als “ambassadeurs”, enthousiaste teamleden die met energie naar hun werk gaan en dat ook uitstralen. De SIS Leisure Group biedt jou als collega daarom ook leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Je mag meermalen per jaar gratis deelnemen aan onze eigen activiteiten en door het jaar heen mag je introducees meenemen die met een leuke korting gebruik mogen maken van onze faciliteiten.

Wat bieden wij?

Je geniet van korting in onze winkels en bij diverse samenwerkingspartners. Tevens gaan we meermalen per jaar met elkaar op reis, naar de sneeuw of naar een uitdagende windtunnel. Om je skills te trainen maar ook om heel veel lol met elkaar te hebben.

Iedere functie binnen de groep is ondergebracht in een functiehuis, je begint als starter en je kunt doorgroeien naar Junior, Senior of Teamleider. Daartoe monitoren we je prestaties en groeiwensen in POP-gesprekken. Er is binnen de organisatie veel ruimte voor groei, je krijgt de vrijheid om dossiers op te pakken en je talenten te tonen. Eén van onze doelstellingen is om een levensloopbestendige werkgever te zijn. Dat doen we onder andere door het faciliteren van trainingen en opleidingen. Zowel intern als extern.

Zo bieden we in-huis de mogelijkheid om Ski- of Snowboardbegeleider te worden, erkend door NSkiV of Tunnel Instructor, erkend door TI. Voor deelname aan deze opleidingen gelden gunstige voorwaarden voor iedereen die werkzaam is binnen de groep. In 2017 hebben we een hele leuke samenwerking opgezet met een extern trainingsbureau, De Trainingsfactory, die ons geholpen hebben onze missie, visie en doelstellingen in kaart te brengen. Dat heeft geleid tot ons SIS kompas:

Binnen de groep zijn ruimschoots mogelijkheden om stage te lopen, we hebben intensieve samenwerkingen met De Rooi Pannen, Cingel College, Hogeschool Zeeland en het Scalda. Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien en je zal niet de eerste zijn die bij ons blijft ‘plakken’, voor een bijbaan of een vaste baan!